flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено корегувальника ворожого вогню по Запоріжжю

07 листопада 2023, 15:21

            Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 03.11.2023 до  15 років позбавлення волі з конфіскацією усього, належному на праві власності майна, засуджено прихильника приєднання території України до РФ.

     Мешканець міста Запоріжжя навесні 2023 року погодився співпрацювати із спецслужбами РФ та передавав співробітникам фсб РФ місця дислокації військовослужбовців та військової техніки ЗСУ, блок-постів та засобів РЕБ. Виконуючи завдання фотографував та збирав інформацію про організацію охорони різних об’єктів, серед яких ангари Запорізького суднобудівного-судноремонтного заводу у Кривій бухті. Після ракетних обстрілів міста, збирав та передавав співробітникам фсб РФ інформацію щодо руйнувань та точних місць уражень території заводу та інших об’єктів.

   Обвинувачений вину не визнав, пояснив, що передаючи інформацію про місцезнаходження військовослужбовців та військової техніки ЗСУ особі, яка належить до протилежної сторони збройного конфлікту, він відводив ракетні удари від міста Запоріжжя. Однак, не заперечував той факт, що за вказані послуги отримував винагороду.

    Прокурором доведено вчинення обвинуваченим державної зради, а саме надання представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

     Справа розглядалася колегією суддів, один з яких виклав окрему думку щодо необхідності призначити обвинуваченому довічне позбавлення волі.

    З вироком та окремою думкою можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланнями:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114645803 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114645808

Фото: https://armyinform.com.ua/ 

Пресслужба суду