flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено начальника «народної міліції Бердянська»

16 січня 2024, 16:33

До максимального покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та в правоохоронних органах строком на 15 років, та з конфіскацією майна засуджено начальника «народної міліції» м. Бердянська (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Вироком встановлено, що громадянин України С. після окупації збройними силами РФ території м. Бердянська, підтримуючи агресію РФ на території України, очолив незаконно створений окупаційною владою правоохоронний орган «народна міліція».

На посаді проводив примусові співбесіди з діючими працівниками Бердянського РВП ГУНП в Запорізькій області, погрожував застосуванням насильства щодо працівників поліції та членів їх родин, з метою схилити останніх до служби у «народній міліції», а також здачі табельної вогнепальної зброї.

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Про час та дату всіх судових засідань обвинувачений повідомлявся у передбачений законом спосіб як через публікацію виклику у газеті «Урядовий кур’єр», так і на офіційному веб-сайті судової влади України.     

З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 335/6211/22.

        Фото з відкритих джерел.

     

         

 Пресслужба суду