flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено начальника «ГИБДД УВД» Бердянська

22 січня 2024, 16:42

    14 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та в правоохоронних органах строком 14 років з конфіскацією майна із позбавленням спеціального звання «старший лейтенант поліції» - покарання призначене посадовцю «народної міліції» м. Бердянська  (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

    Судом встановлено, що старший лейтенант поліції, громадянин України А., маючи стаж служби в поліції більше 19 років, добровільно зайняв посаду «начальника отдела ГИБДД по городу Бердянску и Бердянскому району». Колаборант здійснював патрулювання міста; схиляв інших співробітників поліції перейти на службу до «народної міліції»; здійснював конвоювання затриманих поліцейськими, які відмовлялися співпрацювати із окупаційною владою; був присутнім при відібранні табельної зброї окупаційною владою.

    Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

    Про час та дату всіх судових засідань обвинувачений повідомлявся у передбачений законом спосіб як через публікацію виклику у газеті «Урядовий кур’єр», так і на офіційному веб-сайті судової влади України.     

     З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/2025/23.

         

         

 Пресслужба суду