flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарано ще одного державного зрадника

22 лютого 2024, 11:16

15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, отримав мешканець Бердянська, за державну зраду вчинену в умовах воєнного стану – ч. 2 ст. 111 КК України.

Прибічник окупації України збирав та передавав окупаційній владі інформацію про мешканців Бердянську, які становлять загрозу для незаконної влади та збройних формувань ворога, а також громадян із проукраїнською позицією; підбурював свого брата передавати інформацію та координати розташування тренувальних баз ЗСУ. Після передачі штунчо сформованих правоохоронцями координат (в якості слідчого експерименту), збройними формуваннями рф за цими координатами були випущені 4 ракети «Калібр» із акваторії Чорного моря та 1 ракета з району південніше м. Бєлгород, рф.

Справа розглядалася колегією суддів, один з яких виклав окрему думку щодо необхідності призначити обвинуваченому довічного позбавлення волі.

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Про час та дату всіх судових засідань обвинувачений повідомлявся у передбачений законом спосіб як через публікацію виклику у газеті «Урядовий кур’єр», так і на офіційному веб-сайті судової влади України.     

З вироком та окремою думкою можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 331/2043/23

        Фото з відкритих джерел.

 

Пресслужба суду