flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено «главу Дмитровской ОТО» Бердянського району

15 березня 2024, 10:07

8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна, отримав глава так званої «Дмитровской ОТО» Бердянського району(ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Судом встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на посаді «главы Дмитровской ОТО» Бердянського району Запорізької області, здійснював загальне управління незаконним органом влади, організовував та керував роботою з формування структури, комплектації, штату підпорядкованого йому органу, також надавав безпосередню допомогу представникам окупаційної влади держави-агресора рф у впровадженні програм соціально-економічного та культурного розвитку на території с.Дмитрівка та так званої Дмитрівської ОТГ Бердянського району Запорізької області за стандартами держави-агресора рф, примушував перереєструвати суб’єкти господарства за законами рф та подальше укладання останніми договорів з міністерствами держави-агресора рф, в тому числі агітував місцеве населення вищезазначеного населеного пункту отримувати паспорти держави-агресора.

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Про час та дату всіх судових засідань обвинувачений повідомлявся у передбачений законом спосіб як через публікацію виклику у газеті «Урядовий кур’єр», так і на офіційному веб-сайті судової влади України.     

З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/4318/23.

        Фото з відкритих джерел.

     

 

Прес-служба суду