flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено голову «Осипенківського ОТГ»

25 березня 2024, 10:56

     9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком 15 років, з конфіскацією майна – такий вирок отримала депутатка Осипенківської сільської ради по 3 округу, яка добровільно погодилася співпрацювати з російськими військовими та очолювати окупаційну владу на території Осипенківської ОТГ Бердянського району (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

       Судом встановлено, що колаборантка готувала списки пенсіонерів, їздила на наради до мера Бердянська, керувала роботою фермерів, займалась питанням розселення російських військових по домах, звідкіля виїхали місцеві мешканці, готувала проведення референдуму та створення комісії, агітувала отримувати російські паспорти, вчителів і фермерів також закликала до роботи з окупантами, з дверей сільради збила герб України та повісила російський прапор.

Судовий розгляд справи проводилося без обвинуваченої (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

            Повідомлення обвинуваченої провадилося через ЗМІ та розміщувалося на сайті суду.

         З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/3032/23.

 

Пресслужба суду