flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ

22 березня 2018, 14:12

 

19 березня 2018 року виданням ZANOZA опубліковано статтю «Суд амнистировал расклейщицу объявлений, напавшую на журналистку запорожской газеты». Посилання.

Повідомляємо, що вирок, про який йдеться в зазначеній статті, винесено  Жовтневим районним судом м. Запоріжжя з додержанням Кримінального, Кримінального-процесуального кодексів та Закону України «Про застосування амністії».                             

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя роз’яснює, що згідно з ч. 2 ст. 3 Законом України «Про застосування амністії в Україні» установивши в стадії судового розгляду кримінальної справи наявність акта амністії, що усуває застосування покарання за вчинене діяння, суд, за доведеності вини особи, постановляє обвинувальний вирок із звільненням засудженого від відбування покарання.

               Оскільки обвинувачена не заперечувала проти застосування до неї акту амністії, суд звільнив її від покарання, дотримавшись вимог Закону.

              Окрім того, застосування амністії не змінює правового статусу особи, яку визнано винною та засуджено та не звільняє від цивільно-правової відповідальності перед потерпілою особою, яка має право пред’явити цивільний позов про відшкодування матеріальної та (або) моральної шкоди.

 

               Прес-служба Жовтневого районного суду м. Запоріжжя закликає представників ЗМІ викладати інформацію про суд та судові рішення коректно, приймаючи до уваги вимоги закону.

 

 

Прес-служба

Жовтневого районного суду м. Запоріжжя