flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено «замначальника МЧС Бердянска»

18 травня 2023, 11:19

            Вирок суду - 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та в органах влади на 15 років з конфіскацією майна.

   Судом встановлено, що звільнений зі служби в ДСНС України за систематичне невиконання умов контракту, обвинувачений добровільно зайняв посаду в.о. зам начальника Бердянського МНС, начальника 1-ї пожежно-рятувальної станції.

     Очільник схиляв особовий склад зазначеного ПРП перейти на бік окупаційної влади рф та продовжити службу в лавах «мчс рф» за російськими стандартами; спалив символіку України: зображення гербу, прапор та текст гімну України; надавав інтерв’ю проросійському каналу щодо роботи підпорядкованої установи.

     Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 7 ст. 111-1 КК України – добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

     Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

      Повідомлення обвинуваченого про розгляд справи здійснювалося через ЗМІ та сайт суду.

     З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/3606/22.

     

             

 

 Пресслужба суду