flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз постановлено вирок щодо Андрія Гречковського та Олени Бондаренко

27 червня 2017, 09:38

Прес-реліз

Постановлено  вирок щодо  Андрія  Гречковського та Олени Бондаренко

 

23 червня 2017 року колегією суддів Жовтневого районного суду м. Запоріжжя у  судовому засіданні розглянуто кримінальне провадження та постановлено вирок щодо Гречковського Андрія Анатолійовича, обвинуваченого за  ст.15 ч.3 ст.115 ч.2 п.7 (замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів), ст.115 ч.2 пп.7,13, (замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) ст.189 ч.2 (вимагання), ст.189 ч.4 (вимагання), 307 ч.1 (зберігання наркотичних засобів) КК України та Бондаренко Олени Василівни, обвинуваченої за ст.189 ч.4 (вимагання) КК України.

Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя Андрія Гречковського визнано винним у злочинах, передбачених п.7 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів), ч.4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч.2 ст. 189 (вимагання), ч.4 ст. 189 (вимагання) КК України та призначено покарання за їх сукупністю у вигляді 12 років позбавлення волі із конфіскацією  усього особистого майна, окрім житла.

Андрія Гречковського визнано невинуватим та виправдано за недоведеністю  вчинення ним кримінального правопорушення за ч.1 ст. 307  КК України (зберігання наркотичних засобів).

Також його визнано невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 189  КК України  за епізодом злочинних дій щодо потерпілого Чекальського Ю.Л. та виправдано за недоведеністю  вчинення ним кримінального правопорушення.

Крім цього, Гречковського визнано невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 189  КК України  за  двома епізодами злочинних дій щодо потерпілого Чекальського Ю.Л. у серпні 2011 року, потерпілого Шестопалова Б.Б. та виправдано за недоведеністю  вчинення ним кримінального правопорушення.

Цим же вироком Олену Бондаренко визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 189 КК України та призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі із конфіскацією усього майна, окрім житла.

Крім цього, визнано невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 189  КК України за епізодами вимагання у потерпілих Чекальського Ю.Л. та Шестопалова Б.Б., виправдано за недоведеністю  вчинення нею кримінального правопорушення.

Стягнуто солідарно з Андрія Гречковського та Олени Бондаренко на користь ТОВ ВКФ «ГЮСС» 369812 гривень.

Підсудним та іншим учасникам судового розгляду роз’яснено право оскарження вироку в апеляційному порядку.

 

 

Прес-служба Жовтневого районного суду

міста Запоріжжя