flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджена за пости в соціальних мережах

09 жовтня 2019, 16:20

     «П’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік» – такий вирок постановлено Жовтневим районним судом м. Запоріжжя жінці, яка у 2014 році розмістилана своїй власній сторінці в соціальній мережі «Вконтакте» декілька постів «За референдум о присоединенииЮго-востока к России» з групи «Запорожье за Россию!| Новороссия».

     З текстом вироку  суду можливо ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішеньза № справи 331/2964/19.

    У цій справі суд прийняв до уваги щире каяття обвинуваченої та наявність на утриманні двох малолітніх дітей,  а також перше притягнення до кримінальної відповідальності.

    Роз’яснюємо, що частина 1 статті 110 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій та карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

     Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі,караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

      Суд закликає громадян бути більш відповідальними за висловлювання та коментарі у соціальних мережах.

 

Пресслужба Жовтневого

районного суду м. Запоріжжя

 

 фото club.volia.com