flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа відносно голови правління Міської спілки підприємців «Ніка» закрита

07 травня 2020, 11:04

 

     Судом закрито провадження за відсутністю складу правопорушення відносно голови правління Міської спілки підприємців «Ніка», яку звинувачували в порушенні карантину шляхом організації проведення масового заходу «За збереження малого бізнесу» за ст. 44-3 КУпАП.

     Захисник голови правління зазначила, що підпунктом 7 пунктом 2 постанови КМУ № 211 від 11.03.2020 року не передбачена заборона проведення автопробігу. Сам захід було організовано з урахуванням усіх обмежень: усі були в масках, в автомобілях перебувало одночасно не більше двох осіб. Організатор автопробігу не може нести відповідальність за дії людей, які завчасно, перед проведенням заходу, зібралися на майдані «Воля» та надавали коментарі пресі. Це особиста відповідальність кожного громадянина. Окрім того, міська влада була попереджена про проведення автопробігу і жодним законним способом не відреагувала та не заборонила через адмінсуд проведення цього заходу.

     З постановою суду можливо ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за номером справи № 331/1685/20.

 

 

    Пресслужба суду