flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд арештував чоловіка, якого СБУ підозрює в організації наркотрафіків із мільйонним оборотом

18 червня 2020, 15:52

 

         Тримання під вартою строком 2 місяця з можливістю внесення застави в розмірі 1 051 000 (один мільйон п’ятдесят одна тисяча) гривень – такий вердикт слідчого судді чоловіку, який  затриманий УСБУ в Запорізькій області за підозрою у повторному, незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотиків – метамфітаміну, у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

        За даними УСБУ Запорізької області угруповання, до складу якої  входило 7 мешканців обласного центру, у тому числі раніше судимі за аналогічні злочини наркодилери, займалося збутом «синтетики» на території регіону. Гуртові партії метамфітаміну ділки замовляли у постачальників через інтернет. Накопичували та готували «товар» до перепродажу у помешканні організатора групи. Психотропи збували через розгалужену мережу дилерів, а також через систему закладок. За оперативною інформацію, щомісяця зловмисники реалізовували до 2 кілограмів метамфітаміну на понад 2 мільйони гривень за тіньовими розцінками.

         Прокурор та слідчий УСБУ наполягали на обранні наркодилеру тримання під вартою.

     Захисники, враховуючи стан здоров’я підозрюваного та членів його родини, просили слідчого суддю застосувати цілодобовий домашній арешт.

      З урахуванням обставин справи, суд частково задовольнив клопотання слідчого та призначив розмір застави таким, щоб достатньою мірою гарантувати виконання підозрюваним покладених на нього обов’язків у розмірі 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

 

         Посилання на засоби масової інформації, які висвітлювали дану подію:

 https://www.rbc.ua/rus/news/sbu-zaporozhe-zaderzhala-organizatorov-narkotrafika-1592315928.html

https://www.061.ua/news/2792780/na-koleni-stal-sbu-v-zaporoze-zaderzali-organizatora-gruppirovki-narkotorgovcev-video

https://korrespondent.net/city/zaporozhye/4241389-v-zaporozhe-sbu-zaderzhala-hruppu-narkototorhovtsev

        

Пресслужба суду