flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив максимальне покарання за побиття учасника АТО

20 липня 2020, 10:24

      Вісім років позбавлення волі та майже один мільйон гривень відшкодування шкоди – такий вердикт суду для громадянина С. за побиття битою хлопця, який заступився за касирку в супермаркеті АТБ на проспекті Соборному в місті Запоріжжя в вересні 2019 року.

   Чоловік обвинувачувався в «Нанесенні тяжких тілесних пошкоджень» за ч. 1 ст. 121 КК України та в «Хуліганстві із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень» за ч. 4 ст. 296 КК України.

      Обвинувачений та його захисник намагалися переконати суд, що його дії були самозахистом.

   Однак, враховуючи відеозапис та пояснення свідків, судом встановлено, що С. не перебував у стані необхідної оборони, а навпаки поводив себе у приміщенні магазину зухвало, голосно розмовляв, робив зауваження продавцям, висловлював образи щодо усіх працівників мережі «АТБ», виявляючи агресію та нетерпимість до загальних правил поведінки у громадському місці, використав нікчемний привід (розбитий помідор) для провокації конфлікту із продавцем. Саме така поведінка С. спонукала потерпілого втрутитися та припинити порушення ним громадського порядку (не дозволити підійти до продавця та продовжити її ображати), яка повністю відповідає тій обстановці, що склалась. Таким чином, саме активна громадянська позиція потерпілого та припинення його хуліганських дій викликало обурення С. та бажання завдати тілесні ушкодження дерев’яною битою, яка була у нього при собі, які суд визнав умисним тяжким злочином.

    З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/5302/19.

      З публікацією ЗМІ на зазначену подію можливо ознайомитися за посиланнями:

https://fakty.ua/318607-vstupilsya-za-devushku-v-zaporozhe-zverski-izbili-veterana-ato

http://1news.zp.ua/ru/atovecz-yakogo-pobili-bitoyu-jde-na-popravku/

https://kriminal.ictv.ua

 

Пресслужба