flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено заступника мера Бердянська

16 травня 2023, 09:47

Засуджено заступника мера Бердянська

 

     8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності та в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

            Судом встановлено, що обвинувачений організував висвітлювання (оприлюднення) новин через проросійський Telegram-канал «Бердянск ZaVtra» щодо діяльності незаконно створених органів влади - мерії м. Бердянська Запорізької області та Бердянського відділу поліції. Погодив програму випуску радіоефіру на захопленому окупаційними військами держави-агресора рф місцевому ТРК «Азовська Хвиля» (радіохвиля 106.FM) щодо обмеження руху транспорту по м. Бердянську, брифінгу самопроголошеного виконувача обов’язків мера м. Бердянська та інших новин.

Суд визнав його винним за статтею 111-1 ч. 5 КК України – колабораційна діяльність.

У судовому засіданні допит обвинуваченого не здійснювався через проведення судового розгляду в порядку спеціального судового провадження, при цьому обвинувачений викликався до суду як за місцем своєї реєстрації, так і через засоби масової інформації, однак у судове засідання не з’явився.

            З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/2588/22.

            Фото з відкритих джерел.

 

Пресслужба суду