flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Програма Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» Суд звільнив від кримінальної відповідальності особу, яка підозрюється в участі в терористичній групі та іншому сприянні діяльності терористичної групи

17 травня 2018, 08:30

 

        16 травня 2018 року ухвалою колегії суддів Жовтневого районного суду м. Запоріжжя задоволено клопотання прокурора прокуратури Запорізької області про звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка підозрюється у вчиненні злочину, який передбачений ч 1. ст. 258-3 Кримінального кодексу України, за ознаками участі в терористичній групі та іншому сприянні діяльності терористичної групи. 

     Частиною 2 статті 258-3 Кримінального кодексу України передбачено спеціальну підставу звільнення від кримінальної відповідальності за діяння, передбачені  ч 1. ст. 258-3 КК України.

     Підозрюваний добровільно повідомив правоохоронним органам про відповідну терористичну діяльність, сприяв її припиненню та повідомив про вчинення інших злочинів, пов’язаних з діяльністю терористичної організації.

       Оскільки підозрюваний у підготовчому судовому засіданні беззастережно визнав обвинувачення, не заперечував проти звільнення від кримінальної відповідальності, дав згоду на закриття кримінального провадження за даних нереабілітуючих підстав, колегія суддів дійшла висновку про можливість звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі ч.2 ст.258-3 КК України та закриття кримінального провадження.

 

 

Прес-служба

Жовтневого районного суду

м. Запоріжжя