flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий контроль Жовтневого районного суду м. Запоріжжя за діяльністю правоохоронців під час обшуків

10 жовтня 2018, 15:43

     Останнім часом у засобах масової інформації стали з’являтися звинувачення слідчих суддів Жовтневого районного суду м. Запоріжжя в співпраці з правоохоронними органами та сприянні у проведенні незаконних обшуків (так звані «маскі-шоу»).

     За специфікою Олександрівського (Жовтневого) району м. Запоріжжя слідчі судді отримують клопотання про проведення обшуку від районного відділення поліції, Служби безпеки України, військової прокуратури та слідчих фіскальної служби. Ці органи розслідують справи про різні злочини – від вбивств та квартирних крадіжок до державної зради та тероризму.

   Слідчими суддями ретельно досліджуються всі клопотання та долучені докази, після чого приймаються вмотивовані рішення.Здійснення контролю за діяльністю та поведінкою слідчих під час проведення самих обшуків, нажаль, не відносяться до компетенції слідчих суддів.

     Окрім того, повідомляємо, що за період з 01.01.2018 року по 30.09.2018 року слідчими суддями Жовтневого районного суду м. Запоріжжя розглянуто 560 клопотань про обшук, з яких задоволено лише 394, що складає 70 %.

 

Прес-служба

Жовтневого районного суду м. Запоріжжя