flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом захищено житлові права педагога 

12 листопада 2021, 09:11

Верховний Суд залишив в силі рішення Жовтневого районного суду м. Запоріжжя, яким відмовлено в задоволенні позову вищого навчального закладу про виселення колишнього завідуючого кафедри з сім’єю з гуртожитку.

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя врахував, що відповідач є пенсіонером за віком та перебував у трудових відносинах з установою більш ніж 10 років, тому виселення з гуртожитку можливо лише з наданням іншого жилого приміщення.

Суд апеляційної інстанції скасував рішення Жовтневого районного суду м. Запоріжжя зазначивши, що відповідач отримав кімнату тимчасово на період трудових відносин, а тому після закінчення трудового договору зобов’язаний звільнити приміщення без надання іншого житла.

Верховний Суд скасував рішення ІІ інстанції мотивуючи тим, що навіть якщо законне право на зайняття житлового приміщення припинене, особа вправі мати можливість, щоб її виселення було оцінене судом на предмет пропорційності у світлі відповідних принципів статті 8 Конвенції та є необхідним у демократичному суспільстві.

Таким чином були захищені житлові права колишнього працівника освіти, професора, який перебуває на пенсії та його сім’ї.

З рішеннями судів по справі можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за єдиним унікальним номером справи № 331/2860/18.

 

Прсеслужба суду