flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено самопроголошеного мера Бердянська

13 березня 2023, 15:25

Засуджено самопроголошеного мера Бердянська

 

     15 років позбавлення волі отримав голова Бердянської партії «Союз лівих сил», який добровільно зайняв посаду виконувача обов’язків мера м. Бердянська.

            Судом встановлено, що чоловік вживав заходи на пропаганду та створення позитивного образу «руського мира» серед незахищених верств населення; утворював та контролював  незаконні органи влади на тимчасово окупованій території; керував питання реєстрації підприємців та роботи місцевого ринку; рибальства; відновлення роботи медичних закладів та закладів освіти; створив оперативний штаб силового блоку; вирішував питання про виплати пенсій російськими рублями; встановив правила роботи в мерії; давав завдання на розповсюдження сім-карток російського оператора мобільного зв’язку та вчиняв інші дії по керуванню містом Бердянськ.  

Суд визнав обвинуваченого винним за двома статтями: ст. 111 ч. 2 КК України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану та ст. 111-1 ч. 5 КК України – колабораційна діяльність.

Судовий розгляд справи проводилося без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

            Повідомлення обвинуваченого провадилося через ЗМІ та розміщувалося на сайті суду.

            З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/2611/22.

 

Пресслужба суду