flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років за участь у терористичній групі «восток» так званої «днр»

05 квітня 2023, 11:45

   Жовтневий районний суд м. Запоріжжя визнав винним та призначив 10 років позбавлення волі без конфіскації майна колишньому військовослужбовцю ЗСУ, який добровільно вступив до лав терористичної групи, незаконно створеної так званою «днр», на посаду водія-механіка БТР та проводив навчання ополченців (ч. 1 ст. 258-3 КК України).  

   Обвинувачений в суді провину не визнав, підтвердив, що він має військові навички, однак нікого не навчав. Зазначав, що працюючи таксистом у 2014 році, возив бойовиків батальйону «Восток», але ніколи не брав участі в будь-якому угрупованні «днр». У 2015 році з родиною виїхав до Запорізької області, де жив та працював до арешту більше п’яти років. Вважає, що доказів його провини не надано.

   Не дивлячись на невизнання своєї провини, винуватість бойовика підтвердилася наявними в справі доказами: показами свідків, які його бачили у Донецькій області у 2014 році у складі незаконних військових угрупувань,  аналізом соцмереж із зображенням обвинуваченого у військовій формі; даними стільникового зв’язку, тощо.

   З вироком можливо ознайомитися на сайті Єдиного реєстру судових рішень за № справи № 331/1611/22.

   

   Пресслужба суду