flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено в.о. начальника відділу освіти Бердянська

07 квітня 2023, 10:09

    9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією майна – отримала провідна спеціалістка сектору загальної середньої освіти відділу освіти ВК Бердянської міськради, яка добровільно зайняла посаду «в.о. начальника відділу освіти мерії м. Бердянськ» (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

     Судом встановлено, що обвинувачена організовувала і здійснювала контроль за навчальним процесом у закладах освіти м. Бердянськ, у тому числі: призначення директорів закладів освіти, які погодилися  співпрацювати з окупаційною владою та звільнення тих хто не погодився; підбір кадрів у навчальних закладах; організацію та контроль видачі заробітної плати відділу освіти та навчальним закладам; контроль за виконанням обов’язків підлеглими.

   Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченої (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

     Повідомлення про розгляд справи здійснювалося через ЗМІ та сайт суду.

     З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/4659/22.

        Фото з відкритих джерел.

     

         

 Пресслужба суду