flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено начальника культури, спорту та молодіжної політики  Бердянська

30 червня 2023, 11:23

    9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією майна – отримав уродженець Бердянського району, який добровільно зайняв керівну посаду в мерії м. Бердянська.

      Судом встановлено, що колаборант організовував роздачу російських рублів та сім-карт на тимчасово окупованій території; на виконання розпоряджень окупаційної влади організовував проведення спортивних та культурно-масових заходів; вимагав у директора «Сокіл» передати йому документацію та майно установи; здійснював організацію роботи установ культури, спорту та молодіжної політики м. Бердянська.

     Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 5 ст. 111-1 КК України – добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

    Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

      Повідомлення обвинуваченого про розгляд справи здійснювалося через ЗМІ та сайт суду.

      З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/1341/23.

     

            Фото з відкритих джерел

 

 Пресслужба суду