flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено двох членів виборчої комісії Бердянського району

30 червня 2023, 14:51

     5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією майна – отримали мешканець Бердянська та мешканка Бердянського району, які у вересні 2022 року прийняли участь та проведенні т.зв. референдуму в Бердянському районі.

      Судом встановлено, що обвинувачені підтримали незаконний референдум; проводили агітацію щодо участі в ньому; здійснювали обхід домівок місцевих із російськими військовими та з «урною» для голосування та вживали заходи на його проведення на виборчій ділянці № 69 (с. Дмитрівка Бердянського району).         

     Суд визнав обвинувачених винними за ст.28 ч.2, 111-1 ч.5 КК України – участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

        Судовий розгляд справи проводився без обвинувачених (спеціальне судове провадження) за участі захисників, яких було призначено державою.

          Повідомлення обвинувачених про розгляд справи здійснювалося через ЗМІ та сайт суду.

        З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/1893/23.

     

 

            Пресслужба суду