flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено мешканця Бердянська за державну зраду

04 квітня 2024, 14:31

15 років позбавлення волі з  конфіскацією майна – покарання призначене судоммешканцю м. Бердянськаза державну зраду(ч. 2 ст. 111 КК України).

Судом встановлено, що громадянин України, з категорично негативним відношенням до Збройних сил України, активно підтримав російську військову агресію проти України. Ініціативно встановив зв’язок з представником іноземної держави – командиром 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку у складі повітряних сил Російської Федерації (місце дислокації – селище Шайківка, аеродром Шайківка) –та на виконання завдання останнього, збирав та передавав інформацію, відносно військовослужбовців з числа колишніх однокурсників та випускників Харківського вищого військового авіаційного училища льотчиків ім. С.І. Грицевця, які протидіють військовій агресії РФ.

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Про час та дату всіх судових засідань обвинувачений повідомлявся у передбачений законом спосіб як через публікацію виклику у газеті «Урядовий кур’єр», так і на офіційному веб-сайті судової влади України.     

З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/4290/23.

        Фото з відкритих джерел.

     

 

Прес-служба суду