flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено колишнього працівника правоохоронних органів міста Бердянська

05 квітня 2024, 11:20

15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного засудженому майна та позбавленням спеціального звання - «старший лейтенант поліції»– отримав колишній інспектор відділу реагування патрульної поліції Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області(ч. 2 ст. 111 КК України).

Судом встановлено, що громадянин України -інспектор відділу реагування патрульної поліції Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області, з власної ініціативи добровільно розпочав «службу» в підпорядкуванні окупаційної адміністрації рф, а саме в незаконно створеному органі – «народній міліції м.Бердянська», завдаючи шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, таким чином, вчинив перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, в умовах воєнного стану, тобто державну зраду.

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Про час та дату всіх судових засідань обвинувачений повідомлявся у передбачений законом спосіб як через публікацію виклику у газеті «Урядовий кур’єр», так і на офіційному веб-сайті судової влади України.     

З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/2571/23.

        Фото з відкритих джерел.

     

 

Прес-служба суду