flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено ще одну колаборантку

01 травня 2024, 12:57

         7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком 15 років, з конфіскацією майна – такий вирок отримала мешканка с. Долинське Бердянського району за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

        Судом встановлено, що колаборантка спочатку добровільно зайняла посаду голови Долинської сельскої адміністрації та агітувала співробітників шкіл і дитячих садків селища до співпраці з державою-агресором. Вимагала від фермерів перереєструвати господарства за стандартами рф, здійснювати сплату податків до місцевого бюджету, а в разі відмови погрожувала забороною збирати вирощений урожай. Здійснювала активні дії для примусового отримання місцевими мешканцями паспортів держави-агресора – рф. Займалася питаннями ліцензування підприємницької діяльності та оподаткуванням для наповнення місцевого бюджету; складала списки пенсіонерів для виплат пенсій у російських рублях.

          В подальшому жінка зайняла посаду заступника голови Андріївскої військової адміністрації Бердянського району.

      Судовий розгляд справи проводилося без обвинуваченої (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

            Повідомлення обвинуваченої провадилося через ЗМІ та розміщувалося на сайті суду.

            З вироком можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи № 331/4081/23.

 

Пресслужба суду