flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Організатори виборів під російським прапором у місті Донецьку отримали покарання

30 травня 2024, 12:55

     Держава – агресор продовжує спроби створити ілюзію впровадження демократичних інститутів на тимчасово окупованій території України всупереч вимогам міжнародного гуманітарного права і вважає незаконно приєднані території України частиною російської федерації. Для цього, на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупаційна влада інсценує проведення виборів за законодавством РФ.

     10 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права займати будь які посади в органах державної влади та займати посади, пов`язані із виборчим процесом на строк 15 років – таке покарання отримали секретар та член виборчої комісії ДНР (ч.5 ст.111-1, ч.2 ст.28 ч.5 ст.111-1 КК України).

     Обвинувачені були висунуті на посади незаконно створеними політичним організаціями та добровільно зайняли посади члена та секретаря виборчої комісії, яка здійснювала організацію проведення виборів народної ради незаконного утворення «донецької народної республіки» на тимчасово окупованій території України – у м. Шахтарськ Донецької області. Дії обвинувачених були направлені на встановлення незаконної окупаційної влади на території України.

     Судовий розгляд справи проводився без обвинувачених (спеціальне судове провадження) за участі захисників, яких було призначено державою.

     Повідомлення про розгляд справи здійснювалося через ЗМІ та сайт суду.

     З вироками можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номерами справи № 331/110/24 та № 331/8354/23.

     

 

            Пресслужба суду