flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено членів банди Донеччини

24 вересня 2024, 15:44

     На початку окупації Донецької області у 2014 році озброєною бандою вчинено зухвалий злочин щодо потерпілого-фермера, а через 10 років в суді злочинці отримали максимальне покарання, а потерпілий - відшкодування 2 млн грн.

     Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя п’ятьох членів банди заочно засуджено до 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна.

     Судом встановлено, що у квітні 2014 року на території м. Торез Донецької області місцевий мешканець 1955 р.н., створив озброєну банду, для незаконного заволодіння транспортними засобами та іншим майном потерпілих із застосуванням вогнепальної зброї. Банда здійснювала розбійні напади на місцевих жителів із застосуванням зброї, побоями та позбавленням волі.

     Прокуратурою доведено, що до членів банди входив його син 1978 р.н. та ще троє чоловіків. Всі члени банди переховуються та перебувають у розшуку.

     Судовий розгляд справи проводився без обвинувачених (спеціальне судове провадження) за участі захисників, яких було призначено державою.

     Повідомлення про розгляд справи здійснювалося через ЗМІ та сайт суду.

     З вироком суду по цій справі можливо ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за № 331/3621/23.

 

 

 

Пресслужба суду