flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступника керівника «Дубовки» відсторонено від посади

19 березня 2020, 12:09

    Слідчим суддею Жовтневого районного суду міста Запоріжжя задоволено клопотання слідчого поліції та відсторонено від посади заступника директора з технічних питань парку «Дубовий Гай», терміном на два місяці.

    Кримінальне провадження стосується трагедії, яка сталася в зазначеному парку 8 березня 2020 року з дитиною, на яку впала дерев’яна скульптура, через що восьмирічна дитина померла 9 березня 2020 року.

   Органи досудового розслідування підозрюють посадовця в порушенні під час будівництва правил, що стосується безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 275 Кримінального кодексу України).

   За вказаний злочин винна особа карається судом виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    Суд, заслухавши сторони, вивчивши матеріали клопотання, визнав обґрунтованим доводи прокурора та дійшов висновку про  можливості впливу підозрюваного на свідків по справі, частина з яких є його підлеглими.

    З ухвалами слідчого судді по зазначеному кримінальному провадженню можливо ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за № справи 331/929/20.

 

            

Прес-служба суду